zondag 13 november 2016
Ik wil een bos

 

ik wil een bos
zei de ridder zacht
waar de regen het grint
wast
zijdezacht

ik wil een bos
waar bomen brildragend,
en glazen de lichtjes beslaan
zacht
zijdezacht

ik wil een bos
stevig te paard
en uit de ribben van de nacht
een konijn hapt
zacht

zijdezacht

ikwileenbos-nov2016

 

(meer…)

vrijdag 9 september 2016
TWIZA of de kunst van geven en nemen II

het prachtige kunstboekje Twiza, De kunst van het geven en nemen van Maartje Jaquet is te koop bij Huis De Pinto of stuur een berichtje naar Maartje Jaquet

De bundel bevat foto`s en tekeningen die zij maakte tijdens een Artist in Residence in Marokko. Zij vroeg diverse schrijvers en dichters een bijdrage te leveren bij haar beelden, waaronder Frenk der Nederlanden, Shida Boukhizou, Leo Divendal, Mustafa Stitou, Nisrine Mbarki, Jos van Hest.

En ikzelf schreef het gedicht ‘Rimpels in het zand’

TwizaTWIZA4

woensdag 24 augustus 2016
TWIZA of de kunst van geven en nemen
TWIZA of de kunst van geven en nemen:
Schermafbeelding 2016-08-26 om 10.49.19
Expositie / boekpresentatie in Huis De Pinto, Amsterdam, in samenwerking met Jacqueline Verhaagen. Van 5 tot en met 30 september 2016. Met gedichten, gedachten, gesprekken, dromen en verhalen, opgeschreven door Jos van HestChaib MassaoudiFrenk Der NederlandenLeo DivendalShida KhizouNisrine MbarkiMaria van DaalenMustafa StitouSandra de Weijze en Asis Aynan, bij tekeningen, foto’s en oneminute video’s, gemaakt in januari 2016, tijdens een artist residency in GreenOlivearts ResidencyGreen Olive Arts door Maartje Jaquet in Tétouan en Chefchaouen – شفشاون – Xauen, met financiële steun van Stichting Gerbrandy Cultuurfonds. Boekpresentatie tijdens ‘Salon de Pinto Spécial’, op donderdagavond 8 september (19.00-22.00 uur), met voordrachten, videopresentaties en ander beeldmateriaal en met luitmuziek, live gespeeld door Hassan Benhammou.
Twiza